ExtraVar BaaS

ExtraVar Back-up as a Service (BaaS) is een unieke propositie in de Nederlandse markt. ExtraVar BaaS biedt namelijk naast uw Intel gebaseerde omgeving ook ondersteuning voor de back-up van de IBM Power i omgeving. ExtraVar maakt voor deze dienst gebruik van hardware en software van de beste vendoren in de markt. ExtraVar beseft immers als geen ander dat uw data voor u belangrijk is.

ExtraVar BaaS biedt de gelegenheid om te combineren met ExtraVar DRaaS. Hiermee verzekert u zich van de capaciteit om uw applicaties weer te kunnen draaien in geval van disaster.

 

ExtraVar BaaS op basis van appliance

ExtraVar BaaS biedt de klant de mogelijkheid haar lokale back-up door middel van een appliance te repliceren naar een vergelijkbare omgeving in het datacenter van ExtraVar. Door het gebruik van deduplicatie- en compressiemethoden vereist dit relatief weinig bandbreedte.

Er is altijd een exacte kopie van de originele back-up in de datacenters van ExtraVar aanwezig. U bent hiermee verzekerd van een zogenaamde off-site back-up. De originele back-up data is bij u op locatie aanwezig. Dit vergemakkelijkt en versnelt eventuele (kleine) restore acties.

De communicatie met het datacenter van ExtraVar wordt opgezet door middel van een Site-to-site VPN. Op de locatie van de gebruiker dient een specifieke appliance gebruikt te worden die aangekocht kan worden of als onderdeel van het contract kan worden meegeleverd. De omvang van de beschikbare repository bij ExtraVar en de benodigde bandbreedte kan granulair worden uitgebreid.

ExtraVar BaaS is beschikbaar voor verschillende platformen, te weten IBM Power System i en Intel.

 

ExtraVar BaaS op basis van Veeam Cloud Connect

Veeam Cloud Connect is een specifieke oplossing in combinatie met Veeam Back-up and Replication. Deze oplossing is dus alleen bruikbaar voor de klanten die Veeam gebruiken. Met Veeam Cloud Connect (hierna: VCC) kunnen de met Veeam veilig gestelde VM’s per VM worden veiliggesteld in het datacenter van ExtraVar. Er kan per VM worden vastgesteld wat de retentie is en wat er wel en niet naar het datacenter wordt gespiegeld. De connectie met het datacenter vindt plaats door middel van een Site-to-site VPN of door middel van SSL . De klant krijgt een eigen portal waarop zelf restores gedaan kunnen worden.

ExtraVar BaaS op basis van Veeam is een flexibele oplossing waarbij de storage capaciteit granulair kan worden uitgebreid.

LinkedIn Sharing Link

Over ExtraVar

ExtraVar is gespecialiseerd in het adviseren over, samenstellen en beheren van ICT-systemen die uw bedrijfsvoering duurzaam optimaliseren en de rentabiliteit verbeteren. Als full-service dienstverlener verzorgen wij stabiele en flexibele infrastructuren, vaak met de Power Servers van IBM als basis.

ExtraVar-logo-diap

Neem contact met ons op!

mautic is open source marketing automation

Disclaimer